|
Regulamin stołówki szkolnej w Publicznym Gimnazjum im. Jana Pawła II w Krojczynie
1. Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię szkolną dla uczniów oraz pracowników Szkoły Podstawowej im. Tadeusza Kościuszki w Krojczynie oraz Publicznego Gimnazjum im. Jana Pawła II w Krojczynie.
2. Śniadania wydawane są wyłącznie uczniom refundowanym.
3. Obiady wydawane są dla:
a. uczniów wnoszących opłaty indywidualne,
b. uczniów, których dożywianie dofinansowuje MGOPS,
c. dla pracowników szkoły, którzy opłacili posiłek.
4. Posiłki wydawane są w godzinach od 8:45-8:55 oraz 12.35-12:50
godzina: 8:45 – 8:50 – śniadanie
godzina: 12.35 – 12.50 – zupa dla uczniów gimnazjum
5.Opłatę za obiady należy uiszczać z góry do końca miesiąca poprzedzającego miesiąc, w którym dziecko będzie się stołować. Opłaty należy dokonywać u intendentki. Brak terminowej płatności powoduje niemożność przygotowania obiadu.
6. Podczas wydawania obiadów zabrania się pobytu w pomieszczeniach stołówki osobom nie spożywającym posiłków, w tym również rodzicom uczniów.
7. Z posiłków można korzystać wyłącznie w stołówce (szkoła nie prowadzi sprzedaży na wynos).
8. W przypadku nieobecności ucznia w szkole do chwili dostarczenia informacji o niemożliwości korzystania z posiłku z przygotowanego posiłku może korzystać rodzeństwo ucznia lub inni chętni uczniowie.
9. W przypadku nie korzystania z obiadów z powodu nieobecności dziecka w szkole należy powiadomić intendenta. Jeżeli zgłoszenie nastąpi w pierwszym dniu nieobecności ucznia odpisy za posiłek dokonywane będą od trzeciego dnia nieobecności. Koszt niewykorzystanych posiłków odliczony będzie przy opłacie za następny miesiąc. Listy odpisów będą co miesiąc udostępniane u intendenta.
10. W przypadku planowanej nieobecności w szkole (wycieczki) należy zgłosić ten fakt przynajmniej dwa dzień wcześniej.
11. Z obiadów mogą korzystać uczniowie przebywający na zwolnieniu lekarskim, obiad wydawany jest wówczas rodzinie ucznia.
12.Rezygnację z obiadów należy zgłosić do intendenta najpóźniej do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc od, którego nastąpi rezygnacja.
13.Uczniowie korzystający ze stołówki zobowiązani są do pozostawiania kurtek w szatni, tornistrów przed stołówką.
14.Podczas pobytu w stołówce uczniowie zachowują się kulturalnie. Nadzór nad uczniami sprawuje nauczyciel dyżurny zgodnie z grafikiem dyżurów.
15.Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym rzędzie.
16. Podczas spożywania posiłku nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali lub prezentować innych niestosownych zachowań.
17. Po spożytym posiłku naczynia i sztućce należy odstawić do wyznaczonego okienka.
18.Wszyscy korzystający ze stołówki szkolnej powinni dbać o ład i porządek.
19. Należy przestrzegać poleceń wydawanych przez osoby dyżurujące.
20.W stołówce oraz na tablicy ogłoszeń wywieszony jest aktualny jadłospis dotyczący danego dnia oraz godziny spożywania posiłków.
|
Data wprowadzenia informacji 2012-10-16 13:35:06, wprowadzający: Jarosław Nowiński
|
|